DAY 1

Jul 07 2017

Komende week ga ik met drie collega's meedoen met Mecate, een accelerator voor startups vanuit een Universiteit in Mexico. Het wordt een weekje werken, eten en drinken en vooral veel nieuwe mensen leren kennen uit Mexico, Colombia, Zwitserland, Amerika en meer...

Lindelaan 28

NederlandNL

Amsterdam Airport Schiphol

NederlandNL

Note to self. Niet rennen met je Secrid in je hand. #doeibunqpas

Amsterdam Airport Schiphol

NederlandNL

Mexico City International Airport

MexicoMX

DAY 2

Jul 08 2017

Ik deel mn hotelkamer met een random Colombiaan, dus dat was een beetje maf aankomen. Om 2 uur 's nachts binnenkomen bij een lief licht snurkend colombiaantje :-)
Vanochtend kennis gemaakt met el roomie: JuanDiego, superchille gast.
Vandaag gaan we eerst op stap met de hele groep naar een typisch mexicaans dorpje. Morgen gaan we pas aan de slag. Dus eerst taco's en burrito's, mariachi's en de mexican hat dance. Kom maar door met die Mezcal! 🍸

De dag begon met een introductie op de campus van de universiteit waar Mecate wordt gehouden. Alle teams hebben zicht voorgesteld en we hebben elkaar persoonlijk leren kennen. Een belangrijk punt bij Mecate is dat er persoonlijke banden worden gemaakt. Niet alleen netwerken, maar serieus relaties maken.

De middag en avond werden gespendeerd in Tlaquepaque, een typisch Mexicaans dorpje wat tegen Guadalajara aan ligt. Tal van standjes met prullaria en barretjes met Mariachi's. Hier hebben we genoten van Tequila, Cerveza, guacemole en taco's :-)

DAY 3

Jul 09 2017

Vandaag begon MECATE echt. Met de bus gingen we met alle teams van het hotel naar de campus van de universiteit. Alle teams werden gekoppeld aan een groep studenten en we gingen aan het werk.
Basically stond de dag in het teken van de vraag: "hoe halen we zo veel mogelijk uit deze week?"
Ons project kan nog alle kanten op, dus we zijn met name bezig geweest met bepalen wat we uit de week willen halen en hoe we de studenten zo goed mogelijk aan het werk kunnen zetten.
Want: de studenten die aan ons gekoppeld zijn, gaan jadat wij weer teruggaan, verder met uitrollen van een pilot waar wij weer van kunnen leren. Ze gaan tot het einde van het jaar ermee aan de slag.
Pretty cool stuff!

DAY 4

Jul 10 2017

De dag begon met een bezoek aan een basisschool om een beter beeld te krijgen van de status quo in Mexico.
De school ziet er een beetje uit als een gevangenis, omdat ze hem 's nachts hermetisch af moeten sluiten, want alle dure dingen die ze ooit hebben gehad zijn gestolen. Denk bij dure dingen aan printers.
De klaslokalen hebben geen computers of beamers. Het is behoorlijk primitief, maar ze hebben ook dingen goed geregeld. Zo worden uitslagen van testen niet persoonlijk gemaakt, maar wordt er geaggregeerd gekeken hoe een klas het doet. De kids worden begeleid om te groeien in platss van dat er wordt gekeken "of je wel goed genoeg bent voor het volgende niveau".

Share to SNS
Link copied.
Paste it somewhere!